Újraszámolják-e a nők kedvezményes nyugdíja összegét a nyugdíjkorhatár betöltésével?

Újraszámolják-e a nők kedvezményes nyugdíja összegét a nyugdíjkorhatár betöltésével?

2017. 09. 29.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Újraszámolják-e a korhatár előtti ellátást, a szolgálati járandóságot vagy a nők kedvezményes nyugdíját a nyugdíjkorhatár betöltésével? Cikkem a Lokál honlapján.

K Küldés K Nyomtatás
Ha ismerni akarja a jelenlegi és a jövőbeni nyugellátásokkal kapcsolatos jogait és lehetőségeit, iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre!

 

A nők kedvezményes nyugdíja ugyanolyan saját jogú teljes (levonások nélküli) nyugdíj, mint a korbetöltött öregségi nyugdíj, így az összege nem változik, ha az érintett hölgy betölti a nyugdíjkorhatárát. Nincs újraszámítás akkor sem, ha dolgozott a korhatára betöltése előtt a kedvezményes nyugdíja mellett, mert ezzel plusz szolgálati időt nem szerezhetett. Viszont az ilyen munkával szerzett kereset alapján jogosulttá válik nyugdíjnövelésre, amelyet idén év elejétől már hivatalból állapít meg a nyugdíjfolyósító. A nyugdíjnövelés havi mértéke a nyugdíjjárulék alapját képező éves kereset 1/2400-ad része.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el a Lokál honlapján!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...