Így látja a szakértő az új nyugdíjrendeleteket

Így látja a szakértő az új nyugdíjrendeleteket

2021. 10. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjprémiumról, valamint a kiegészítő nyugdíjemelésről szóló két új kormányrendelet kapcsán nyilatkoztam a Világgazdaságnak.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, a rendszeres és korrekciós nyugdíjemelésekkel, a nyugdíjprémiummal, vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

Részlet a Világgazdaság cikkéből:

"Sokkal méltányosabb volt a kormány, hiszen nem volt arra kötelezve, hogy a 4,3 százalék helyett 4,8 százalékos inflációval számoljon. Az új számítások alapján így egy átlagnyugdíjas, aki 150 ezer forintot kapott októberben, novemberben 151 800 forintos nyugdíjat kap, plusz az első tíz hónapra járó kompenzációt, azaz az ő esetében 18 450 forintot, valamint az egységesen járó 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot. Így egy átlagnyugdíjas novemberben összesen 250 250 forintot kap kézhez” – emelte ki a VG-nek Farkas András nyugdíjszakértő, aki lapunknak már korábban is előrevetítette, hogy a vártnál nagyobb összeg érkezhet a számlákra kompenzációként.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el a vg.hu portálon.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...