Így emelkedik a nyugdíj 2020-ban

Így emelkedik a nyugdíj 2020-ban

A nyugdíjtörvény szerint a nyugdíjakat minden év januárjában az emelés évére a központi költségvetésről szóló törvényben tervezett fogyasztói árnövekedésnek megfelelő mértékben kell emelni.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy egyéb ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

2016-ban 1,6 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, 2017-ben januárban szintén 1,6%-kal, novemberben további 0,8%-kal (amit egyösszegben fizettek ki), 2018. januárjától 3%-kal, amit 2018. novemberében nem követett kiegészítés.

2019. januárjától 2,7%-kal nőttek a nyugdíjak, s még nem tudjuk, lesz-e novemberben korrekció (a jelenlegi adatok alapján feltehetően lesz).

Az viszont már ismert, hogy 2020. januárjában 2,8%-kal nőnek majd a nyugdíjak, hiszen ez a 2,8% szerepel inflációs előrejelzésként a 2020. évre vonatkozó, most elfogadott költségvetési törvényben.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...