Gyakoribb korrekciós nyugdíjemelés szükséges

Gyakoribb korrekciós nyugdíjemelés szükséges

2023. 04. 17.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A változatlanul nagyon magas (26% fölötti) nyugdíjas infláció miatt gyakoribb korrekciós emelésekre, emellett szolidaritási és valorizációs emelési kiigazításokra van szükség.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a korbetöltött öregségi nyugdíjával, a nők kedvezményes nyugdíjával vagy a nyugdíj emelésével kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

Az ATV Híradó április 17-i adásában nyilatkoztam a nyugdíjemelési eljárás változtatásának szükségességéről.

Részlet a riport leiratából:

"A szakértő szerint finomítani kellene a nyugdíjemelés módszerét, ugyanis azoknak, akiknek régebben állapították meg az ellátás mértékét, gyorsabban elértéktelenedett a nyugdíja. Esetükben a korrekciós emelésben látja a megoldást. Mindemellett pedig a szakértő gyakoribbá tenné a nyugdíjkorrekciókat.

Farkas András szerint a januári nagy emelést, ami most 15 százalék volt, csak júliusban követheti egy újabb emelés, ezt előrébb kellene hozni, és aztán majd novemberben lesz egy újabb korrekció, ha az infláció magasabb lenne, mint 15 százalék. Márpedig egyelőre minden jel arra mutat, hogy ennél jóval magasabb lehet - tette hozzá.

A szakértő szerint ma félmillió olyan nyugdíjas él Magyarországon, akinek az ellátása az emelések után sem éri el a százezer forintot. Rajtuk szerinte rendkívüli nyugdíjemeléssel kellene segíteni."

A riportot ide kattintva érheti el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...