Összeomlik a magyar nyugdíjrendszer?

Összeomlik a magyar nyugdíjrendszer?

2022. 11. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Karc FM Spájz című műsorának november 9-i adásában beszélgettünk a nyugdíjrendszer fenntarthatóságáról, a nyugdíjcélú öngondoskodás lehetőségeiről és kényszereiről egy friss kutatás kapcsán.

K Küldés K Nyomtatás

 

Idén tölti be a nyugdíjkorhatárát vagy idén teljesíti a Nők40 feltételeit? Nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját? Vagy még később? Vagy visszamenőlegesen? Ha ilyen kérdéseken tépelődik és a folyton romló veszélyhelyzetben nem biztos a válaszokban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. Kérdezzen, hogy ne veszítsen! 

 

A Spájz november 9-i adásában Farkas Beatrix szerkesztő-műsorvezetővel és Schaub Erikával, a Generali Biztosító személybiztosításokért felelős igazgatósági tagjával beszélgettünk a Generali frissen közzétett reprezentatív kutatása kapcsán az öngondoskodás esélyeiről, különös tekintettel a személyi jövedelamadó jóváírással támogatott megtakarítási lehetőségekre.

A beszélgetés során is hangsúlyoztam azt a szembeötlő ellentmondást, mely szerint az emberek többsége nem bízik abban, hogy megfelelő állami nyugdíja lesz, mire betölti a nyugdíjkorhatárát, mégsem tesz ez ellen akkor sem, amikor lehetősége lenne rá. Pedig minél korábban megkezdi valaki egy öngondoskodási terv végrehajtását, annál kisebb megtakarítási összegekkel érheti el a céljait.

A beszélgetést ide kattintva hallgathatja (és nézheti) meg.

 

 

Schaub Erika és Dr.Farkas András a Karc FM stúdiójában
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...