Milyen a magyar nyugdíjrendszer régiós helyzete?

Milyen a magyar nyugdíjrendszer régiós helyzete?

2018. 11. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Trend FM rádióban beszéltem a magyar nyugdíjrendszer állapotáról és jövőjéről a környező államok öregségi nyugdíjrendszereihez képest. Ajánlom szíves figyelmébe!

K Küldés K Nyomtatás

 

Iratkozzon föl az ingyenes heti hírlevelemre -  így nem marad le semmilyen fontos fejleményről, ami érintheti a mostani vagy a jövőbeni nyugdíját!

 

A Trend FM ajánlója:


"A munkaerőpiaci lehetőségek és a nyugdíjas korúak ellátása alapján az európai élmezőnyben jár a magyar nyugdíjrendszer- mondta a NyugdíjGuru News főszerkesztője a Trend FM-nek. 

Magyarországon ma a nyugdíjas munkavállalóknak és munkáltatóiknak sem kell járulékot fizetniük, egyedül a 15 százalékos személyi jövedelemadó terheli őket. Már nem csak a nyugdíjas szövetkezetekre vonatkozik ez a kedvező foglalkoztatási forma, viszont az érdekérvényesítés, a cégekkel való kapcsolatfelvétel és kiközvetítés miatt nem veszít jelentőségéből a szövetkezeti forma- teszi hozzá Farkas András nyugdíjszakértő.

Emellett szigorú törvények biztosítják, hogy a gyerekek gondoskodjanak nyugdíjas korú szüleikről, Európában az egyik legszigorúbb jogszabályi környezet garantálja a nyugdíjas korúakról való gondoskodást. A nyugdíjak összegében már van lemaradás, átlagosan 130.000 forintot kap ma egy nyugdíjas, amit a jelenlegi trendek mellett kockázatos lenne jelentősen emelni. Inkább a nyugdíjkorhatár folyamatos emelése kerül terítékre, Magyarországon is emelkedik a korhatár, jövőre már 64 éves korban lehet nyugdíjba vonulni.

Farkas Andrással Imre Lőrinc beszélgetett."

A beszélgetést IDE KATTINTVA hallgathatja meg.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...