Lemaradást okoz az inflációkövető nyugdíj

Lemaradást okoz az inflációkövető nyugdíj

2022. 05. 26.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

"Nem elég igazságossá tenni a nyugdíj megállapításának módját, igazságosnak kellene lennie a nyugdíjemelésnek is – mutatott rá a VG-nek Farkas András nyugdíjszakértő."

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíjával, a nyugdíj megállapításával, számításával, emelésével, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Részlet a Világgazdaságban megjelent cikkből (szerző: B.Horváth Lilla):

(A nyugdíjrendszert illetően) "a világon mindenhol két vezérlőelv működik, az egyik a munkanyugdíj, vagyis hivatalosan ekvivalenciaelv, amikor valaki nagyjából annyi nyugdíjat vesz fel, amennyi járulékot befizetett. Ám ugyanilyen erejű a szolidaritási elv is, ez lényegében egy társadalmi szintű kockázatkezelés, amely nem engedi a leszakadást, az éhenhalást. Mindenütt van egy ilyen jövedelem-újraelosztó rendszer vagy a szociális vagy a nyugdíjrendszer részeként” – magyarázta. Ausztriában például minden évben meghatároznak négy-öt nyugdíjsávot, ezekhez más-más emelés tartozik, de mindig a legkisebb nyugdíjakra a legnagyobb, illetve a legnagyobbakra a legkisebb. 

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...