A NyugdíjGuru Szabadegyetem eddigi adásai a nyugdíjrendszert fenyegető veszélyekről

A NyugdíjGuru Szabadegyetem eddigi adásai a nyugdíjrendszert fenyegető veszélyekről

2017. 10. 15.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A NyugdíjGuru Szabadegyetem több videó-adásában elemeztem a nyugdíjrendszer jövőjét alapjaiban fenyegető veszélyeket, amelyekkel mindannyiunknak tisztában kell lennünk, hogy felkészülhessünk rájuk. A szó szoros értelmében húsunkba vágó témákról van szó!

K Küldés K Nyomtatás
Ha személyesen akar tájékozódni arról, hogy milyen lehetőségei vannak az alábbi videókban részletezett fenyegetések elhárítására, IDE KATTINTVA érheti el az általam személyesen ajánlott szakértőket!

 

A NyugdíjGuru Szabadegyetem alábbi adásaiban elemzem a nyugdíjrendszerünk jövőjét fenyegető veszélyeket:

Hogyan működik a nyugdíjrendszer?

A folyó finanszírozású (felosztó-kirovó) nyugdíjrendszer bevételét az aktív dolgozók (és munkáltatóik) járulékfizetése teremti meg. A bevételt a mindenkori nyugdíjasok között a megszerzett nyugdíjjogosultságuk arányában kell szétosztani. Működhet-e ez az elv a jövőben?

Út az öregkori éhezéshez?

A folyó finanszírozású nyugdíjrendszer fenntarthatósága egyre nehezebb lesz az elkövetkező években. Ennek legfőbb okait elemzi a NyugdíjGuru Szabadegyetem ezen adása.

Ki fizeti majd a nyugdíjunkat?

A nyugdíjrendszer fenntarthatósága nagy veszélybe kerül, ha a nyugdíjasok száma gyorsan nő, miközben a járulékfizetők száma még gyorsabban csökken... Ebből a videóból megtudhatja, hogyan hat a jövőbeni nyugdíjakra a magyar társadalom elöregedése.

A korfa baljós árnyékában

A nyugdíjrendszer akkor fenntartható, ha elegendően sok járulékfizető (dolgozó és munkáltatója) elegendően sok nyugdíjjárulékot fizet, amely elegendő a mindenkori nyugdíjasok - megszerzett jogosultságaik szerint meghatározott - járandóságának fedezetére. Így lesz-e ez a jövőben is?

Veszélyben van-e a nyugdíjrendszer?

Hogyan hat a magyar társadalom elöregedése a nyugdíjrendszer egyensúlyára és fenntarthatóságára?

A nyugdíjrendszert omlasztó drámai hatások

A NyugdíjGuru Szabadegyetem ezen adása arról szól, hogy a nyugdíjrendszer bevételi oldalát egyre súlyosabban fenyegetik a demográfiai öregedés, a tömeges külföldi munkavégzés és kivándorlás, valamint a magyar foglalkoztatási helyzet drámai hatásai.

A kötelező szülőtartás

Az állam egyfajta "B-tervként" eddig soha nem látott mértékben megerősítette a kötelező szülőtartásra vonatkozó alkotmányos és polgári jogi rendelkezéseket. Mit tudnak erről az érintettek - a nagykorú gyermekek? És ha nem ismerik e kötekezettségüket, lesújthat-e rájuk az állami végrehajtó hatalom? Ez a videó minden mai fiatal és középkorú embert közvetlenül és húsbavágóan érint!

Miért kötelező a nyugdíjbiztosítás?

Miért kötünk az autónkra felelősségbiztosítást? Mert kötelező! Miért nem kötünk nyugdíjbiztosítást? Mert úgy véljük, nem kötelező. Pedig nagyon is az - ezt bizonyítom ebben az adásban.

Ha személyesen akar tájékozódni arról, hogy milyen lehetőségei vannak a jövője anyagi biztonságának erősítésére és a szülőtartási kötelezettség előzetes kiváltására, IDE KATTINTVA érheti el az általam személyesen ajánlott szakértőket!
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...