Vasárnapi villásreggeli

Vasárnapi villásreggeli

2018. 09. 26.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Gasztroflo'w új videójában Flóra egy finom vasárnapi villásreggelit (Sunday Brunch) készít.

K Küldés K Nyomtatás

 

Sunday Brunch, azaz a vasárnapi villásreggeli  hozzávalói


Őzgerincformához, 3 fő részére


9 db toastkenyér (ez lehet bármilyen, tehát gluténmentesen is működik a recept)
9 szelet sonka/szalámi/kolbász (ez a minimum adag, duplázhatjuk, hogy még laktatóbb legyen)
9 szelet sajt (reszelt sajtot is használhatunk nyugodtan)

Dúsíthatjuk rukkolával/ spenótlevelekkel a rétegek között, a tetejére 3 db tojást ütünk a videóban bemutatott módon.

A sajtmártás alapja a besamel:
2 ek. vaj
2. ek liszt
250 ml tej (langyos, minimum szobahőmérsékletű)
só, bors
friss szerecsendió
200 g reszelt sajt, amit kedvelünk - én trappistát és cheddart használtam (lehet gruyere, parmezán, roquefort vagy gorgonzola)


180 fokon, alsó-felső sütési fokozatban süssük lefedve 25-35 percig (mennyiségtől is függ a sütési idő!) vagy fedetlenül 8-10 percig (szintén függ a mennyiségtől is!)


Tálaljuk zöldségekkel, friss gyümölcslével!

Jó étvágyat!
 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...