GasztroFlo'w: Unokaváró szivárványsüti

GasztroFlo'w: Unokaváró szivárványsüti

2018. 11. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A GasztroFlo'w legfrissebb adásában Flóra bemutatja az Unokaváró Szivárványsüti elkészítését. Szerintem nekem (is) címezte a süteményt, hiszen a többi nagyszülővel együtt nagyon vártam az azóta megérkezett második kisunokát :-)

K Küldés K Nyomtatás

 

Az Unokaváró Szivárványsüti Flóra-féle receptje:


6 db tojás szétválasztva
120 g cukor
120 g liszt


A tojássárgáját a cukorral felverjük fehéredésig. A tojásfehérjét közepesen kemény habbá verjük. Összekeverjük őket figyelve arra, hogy a fehérjét ne törjük meg. A lisztet több adagban beleszitáljuk és csomómentesre kikeverjük. Én most ezt a masszát 4 egyenlő részre osztottam és 4 különböző színezővel színeztem őket. Ez abszolút Rátok van bízva, hogy hány féle színt szeretnétek a süteményben.


180 fokon 25-30 perc alatt megsül, tűpróbával ellenőrizzük.


Miután kihűlt a piskóta vágjuk ketté és kenjük meg baracklekvárral. Ha másik lekvárt kedvelünk, akkor használjuk azt.


A krém:
- 200 g mascarpone
- 50 g vaj
- 4 ek porcukor
- ízlés szerint facsart narancslé/citromlé


Szobahőmérsékletűek legyenek az alapanyagok mikor összedolgozzuk őket, viszont díszítés előtt még feltétlen hűtsük vissza, hogy szépen lehessen vele dolgozni.


Kísérletezzetek a krémmel és díszítéssel, az unokák imádni fogják!


Jó étvágyat!
 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...