GasztroFlo'w: Finom, könnyű köretek

GasztroFlo'w: Finom, könnyű köretek

2018. 11. 04.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A GasztroFlo'w új videójában Flóra lányom - a második kisunokámmal kilenc hónapos terhesen - bemutatja néhány könnyed és nagyon finom köret elkészítését. Megkóstoltam őket, istenien finomak :-)

K Küldés K Nyomtatás

 

A receptek:


Sajtos cukkini
- cukkini mennyisége a vendégekhez igazodjon
- karikázzuk fel és sózzuk, borsozzuk őket
- hagyjuk állni, hogy levet eresszen a cukkini, így ropogósabbra sül majd a sütőben
- szórjunk rá ízlés szerint sajtot (parmezán/trappista/cheddar/
- helyezzük sütőpapírra és locsoljuk meg olíva olajjal
- 180 fokon 20 perc alatt elkészül


Káposztasaláta/ Coleslaw saláta:
- 1 kis fej káposzta felaprítva
- 1 kis sárgarépa lereszelve
- 150 g majonéz
- 100 ml tejföl/ tejszín
- friss citromlé ízlés szerint
-só, bors
Keverjük össze egy nagy tálban és kóstoljuk. Jót tesz neki, ha egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben.


Sütőben sült édesburgonya:
- 1 kg édesburgonya ugyanakkora darabokra vágva (ha jobban tetszik valakinek a karika, úgyis lehet nyugodtan :)
- friss fűszerek: rozmaring, kakukkfű
- só, bors
- olíva olaj
- 200 fokon, 35-40 perc alatt ropogósra sütjük, félidőnél forgassuk át, hogy egyenletesen készüljenek el.

Jó étvágyat!
 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...