5 elem, amely örökre megváltoztathatja a nyugdíjrendszert

2013. 07. 09.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!
K Küldés K Nyomtatás

1. A nyugdíj forrása nem a munkajövedelemre, hanem a fogyasztásra kivetett speciális európai nyugdíj forgalmi adó.

2. Ez a fogyasztási adónem minden árut és szolgáltatást egységes kulccsal terhel Európa minden államában. Az ebből fakadó mérsékelt inflációs nyomást a tagállamok európai gazdaságélénkítésre használhatják, egyúttal csökkenthetik költségvetési kitettségüket.

3. Ez a speciális forgalmi adó nem igényelhető vissza (eltérően az ÁFA-típusú hozzáadott-érték adóktól). Így a bevallása és nyilvántartása is rendkívül egyszerűvé és visszaélés-mentessé válik.

4. A forgalmi adó mint finanszírozási forrás jellege miatt a páneurópai öregségi nyugdíj nem munkanyugdíj (nem az aktívkori életszínvonal valamelyes nyugdíjaskori megőrzésére tesz kétségbeesett és reménytelen kísérletet), hanem európai polgári alapnyugdíj (a minimális életszínvonal fedezésére elegendő összegben).

5. Az életszínvonal teljes vagy részleges fenntartása érdekében választható kiegészítő nyugdíjmegoldásokat a tagállamok egységes ösztönzőkkel támogatják.

 
 
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...