Rekordveszteséget értek el idén a nyugdíjpénztárak, de nincs ok a pánikra

Rekordveszteséget értek el idén a nyugdíjpénztárak, de nincs ok a pánikra

2022. 12. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Spirit FM rádió Aktuál című műsorának november 30-i adásában a nyugdíjpénztári befektetések idei első háromnegyedévi negatív eredményei kapcsán nyilatkoztam.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ketyeg az óra! 2022 végéig betölti a nyugdíjkorhatárát? 2022 végéig teljesíti a Nők40 feltételeit? Nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját? Vagy még később? Vagy visszamenőlegesen? Ha ilyen kérdéseken tépelődik és a folyton romló veszélyhelyzetben nem biztos a válaszokban, akkor a jobb oldali "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

A Spirit FM Aktuál című műsorának adott nyilatkozatom leiratának bevezetője:

Rekordveszteséget értek el idén a nyugdíjpénztárak. A tőzsdék zuhantak, az állampapírok nem különben, emiatt egy átlagos pénztártag 170 ezer forintnál is többet bukott - írja a Napi.hu. Ennek apropóján beszélgettünk Farkas András nyugdíjszakértővel a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

Fontos részletek a nyilatkozatomból:

A szakértő ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy a nyugdíjpénztárak esetében 10-15-20 évig is ott tarthatják az emberek a befektéseiket, a pénzpiacok pedig hullámoznak, így ez a veszteség egy ideiglenes helyzetkép csupán, amely a negyedik negyedévre már változott is, javultak azóta az eredmények. 

Farkas szerint egy olyan időszakról szólnak a jelentések, amikor egyszerre sok negatív fejlemény volt. A háború, az infláció, valamint az árrobbanás miatt ugyanis rosszabbak lettek a kilátások, ez pedig tükröződött az adatokban is. Hangsúlyozta, volt már ilyen helyzet az elmúlt évek történetében és lesz is még ilyen a jövőben, de mivel a nyugdíjpénztárak hosszú távú öngondoskodási tervet képviselnek, ezért ez is meg fog oldódni majd. 

"Nem kell pánikba esni, nem kell megijedni, nem kell hozzányúlni ezekhez a befektetésekhez."

A nyilatkozatom teljes leiratát az alábbi képre kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...