Nyugdíjkötvényekkel lépne be az állam a nyugdíjcélú öngondoskodás területére

Nyugdíjkötvényekkel lépne be az állam a nyugdíjcélú öngondoskodás területére

2018. 11. 20.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A pénzügyminiszter bejelentése szerint elkészültek a tervek arról, hogy az állam közvetlenül, nyugdíjkötvények kibocsátásával is belépne a nyugdíjcélú megtakarítások piacára. Erről beszéltem az Echo TV Napi Aktuális című műsorában.

K Küldés K Nyomtatás

 

Iratkozzon föl a NyugdíjGuru News INGYENES heti hírlevelére, hogy ne maradjon le a nyugellátásokat érintő fontos fejleményekről!

 

A közelmúltban először a portfolio.hu Öngondokodás konferenciáján az Állami Adósságkezelő Központ vezérigazgatója, Barcza György, majd a napokban Varga Mihály pénzügyminiszter az Echo TV-ben beszélt arról, hogy az állam belép az önkéntes nyugdíjcélú megtakarítások piacára, s az erre vonatkozó tervek már el is készültek. Részletek még nem láttak napvilágot, de a várakozások szerint feltehetően speciális, a nyugdíjkorhatár betöltésével lejáró  államkötvényeket vásárolhatnak majd a privát nyugdíjtőke megteremtésén fáradozó megtakarítók, amely jól kiegészítheti a meglévő nyugdíj-előtakarékossági lehetőségeket (nyugdíjbiztosítás, önkéntes nyugdíjpénztár, nyesz) különösen a mindenek felett biztonságra törekvő 55-60 év körüli korosztályok tagjai számára. Erről beszéltem az Echo TV Napi Aktuális című műsorának 2018. november 19-i adásában.

Ha nem látta volna, a velem folytatott beszélgetést IDE KATTINTVA érheti el.

Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapító-főszerkesztője
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...