Nyugdíj megtakarítás édeshármasban

Nyugdíj megtakarítás édeshármasban

2018. 04. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Ma még senki nem mer szembenézni azzal, mi történik majd a nyugdíjunkkal, ha néhány évtizeden belül a magyar lakosság többsége is 80-90 éves koráig él majd...

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha időben akar értesülni a nyugdíjra való felkészülés lehetőségeiről, iratkozzon föl a NyugdíjGuru News INGYENES heti hírlevelére!

 

Az egész világot átfogó folyamatok hatásai egyre közvetlenebb módon alakítják életünket.

Az emberi történelemben először számíthatunk tömegesen arra, hogy megöregszünk – és öregen egyre hosszabb ideig élhetünk.

Ma még senki nem mer szembenézni azzal, mi történik majd, ha néhány évtizeden belül a lakosság többsége 80-90 éves koráig él majd, miközben szociális ellátórendszereink a múlt században azzal a feltételezéssel épültek ki, hogy az emberek óriási többsége meghal, mire elérné a 60-70 éves életkorát.

Egy dolog azonban biztos: az elkerülhetetlen következmények mindegyikének lesz pénzügyi vetülete - s erre időben fel kell készülnünk, ha nem szeretnénk a tömeges öregedés traumáját a tömeges elnyomorodás vírusos fertőzésével súlyosbítani.

Amilyen boldog hír mindannyiunknak, hogy tovább élhetünk, olyan szomorú ez minden leendő idős embernek anyagi szempontból, hiszen egyre hosszabb inaktív életszakasz finanszírozásáról kell gondoskodnunk.

A hölgyek több mint két évtizednyi, az urak közel másfél évtizednyi további élettartamra számíthatnak, ha betöltik a 62. életévüket.  A tizenöt-húsz év múlva szükséges pénz hiánya azonban pontosan olyan, mint a magas vérnyomás: ma  nem fáj - holnap mégis megölhet.

Ha ma, például 45 éves koromban elviselhetetlen lelki gyötrelmet okozna a húsz év múlva, 65 éves koromban kínzó pénzhiány, éppoly lélekszakadva rohannék hosszú távú befektetési és nyugdíjbiztosítási szerződést kötni, mint sajgó foggal a fogorvoshoz. Mégsem tesszük, mert a jövőnkből nincsenek jelenbeni cselekvésre ösztönző emlékeink.

A biztosítók és partnereik felelőssége, hogy a könyörtelenül érvényre jutó demográfiai öregedés kikerülhetetlen pénzügyi következményeire időben felhívják ügyfeleik figyelmét és eléjük tárják az öngondoskodás különféle programjaiban rejlő pénzügyi megoldásokat.

Az Union Biztosító új megoldása ezért tetszik különösen  nekem: az elkerülhetetlen megtakarítás kényszerűen keserű piruláját különleges kedvezményekkel édesíti meg – Édeshármasban ...

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...