Jól járt, aki nem tért vissza a magánnyugdíjpénztárból

Jól járt, aki nem tért vissza a magánnyugdíjpénztárból

2020. 11. 06.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

10 éve alakították át a magánnyugdíjpénztári rendszert, amelynek eredményeként 3 millió pénztártag lépett vissza az állami nyugdíjrendszerbe 3500 milliárd forintnyi pénztári megtakarításukkal együtt. Mi történt azóta a maradó pénztártagokkal?

K Küldés K Nyomtatás

 

Személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíj-előtakarékosság támogatott lehetőségeivel kapcsolatban? IDE KATTINTVA fölteheti a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Az ATV Startban a magánnyugdíjpénztárak "visszaállamosításának" tizedik évfordulóján arról beszéltem, hogy kifejezetten jól jártak eddig azok a pénztártagok - még 54.400-an vannak -, akik az erőteljes  állami nyomásnak ellenállva maradtak magánnyugdíjpénztári tagok és nem léptek vissza az állami nyugdíjrendszerbe 2010. szeptemberét követően. Igaz ugyan, hogy ha betöltik a nyugdíjkorhatárukat, számukra is a legtöbb esetben az lesz a célszerű megoldás, ha akkor visszalépnek az állami rendszerbe, viszont a visszalépés esetén megilleti őket a visszalépő tagnak járó pénztári kifizetés, ami lényegében az egyéni pénztári számlájukon halmozódó összegből a reálhozam. Ez a reálhozam a talpon maradt négy magánnyugdíjpénztárnak az utóbbi tíz évben követett, jellemzően sikeres befektetési stratégiája eredményeként akár milliós nagyságrendű is lehet.

A beszélgetést IDE KATTINTVA nézheti újra.

A magánnyugdíjpénztári tag nyugdíjhelyzetével kapcsolatban figyelmébe ajánlom ezt az összefoglalómat.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...