Mindannyiunkat érint: szülőtartás

Mindannyiunkat érint: szülőtartás

2016. 06. 02.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A demográfiai adatok szerint egyre kevesebb a gyermek és egyre több az idős ember. A Polgári Törvénykönyv legújabb módosítása nyilván ezért erősíti meg a szülőtartási kötelezettséget. A Lánchíd Rádió Kulissza című műsorában részletesen beszéltem erről.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

A Lánchíd Rádió beharangozója:

"A demográfiai adatok szerint egyre kevesebb a gyermek és egyre több az idős ember. Ezért is került az Országgyűlés elé a Polgári Törvénykönyv legújabb módosítása, amely megerősíti a kötelező szülőtartást. Farkas András, a Nyugdíjguru.hu alapítója szerint a jog elvileg kizárja a visszaéléseket, vagyis bírósági döntésnél több szempontot is figyelembe kell venni, ha a bíróság szülőtartásra kötelez egy nagykorú gyermeket. A szakemberrel arról is beszélgetünk, hogy ki jogosult szülőtartásra és perindításra, valamint hogyan oszlik meg a tartási kötelezettség a gyermekek között."

A Halmi Anett szerkesztővel folytatott beszélgetésemet itt hallgathatja meg (érdemes!):

http://lanchidradio.hu/videok/155587

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...