Mindennek ellen tudunk állni, csak a kísértésnek nem

Mindennek ellen tudunk állni, csak a kísértésnek nem

2019. 11. 19.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az idei Black Friday - és általában az ünnepek közeledtével különösen tetőző bevásárlási őrület - kapcsán beszéltem a jövőbeni szükségleteink kielégítését súlyosan fenyegető "carpe diem"-szemléletről a Trend FM Tudatos Fogyasztó műsorában.

K Küldés K Nyomtatás

 


Ha Önnek személyes kérdése van a jövőbeni vagy a már meglévő nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.
 

 

A pszichológiai kutatások tanúsága szerint az azonnali fogyasztás élvezetet kelt, az elhalasztott fogyasztás fájdalmat okoz. Így nem csoda, hogy a jövőbeni fogyasztásunk fedezetének megteremtését hajlamosak vagyunk folytonosan elodázni, különösen, ha a látszólag távoli jövőnkről van szó. A közelgő Black Friday és általában a karácsonyi és hasonló ünnepi bevásárlási őrület kapcsán beszélgettem a Trend FM Tudatos fogyasztó című műsorában Érczfalvi András szerkesztővel egyebek között e kérdéseknek a jövőbeni nyugdíjunkat érintő súlyos következményeiről.

A beszélgetést az alábbi hangfájl elindításával hallgathatja meg.

A "carpe diem" kísértéséről a Trend FM-en


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...