Várhatóan nem lesz nyugdíjprémium idén, viszont rendkívüli korrekcióra számíthatnak a nyugdíjasok

Várhatóan nem lesz nyugdíjprémium idén, viszont rendkívüli korrekcióra számíthatnak a nyugdíjasok

2023. 01. 06.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A jövő héten érkező 15%-os nyugdíjemelést és a februárban érkező 13. havi nyugdíjat követően a várhatóan magasabb infláció miatt 2023. júniusában és novemberében is várható visszamenőleges nyugdíjemelési korrekció.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha 2023-ban teljesíti a Nők40 feltételeit vagy betölti a 65 éves nyugdíjkorhatárát, és nem tudja, akkor jár-e jobban, ha 2023-ban vagy csak 2024-ben (esetleg még később) kéri a nyugdíját - vagy éppen 2022-re visszamenőlegesen -,  akkor a jobb oldalon fent található "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

A Hír TV Napi Aktuális című műsorában 2023. január 5-én a jövő héten érkező nyugdíjemelésről, az inflációhoz képest annak elégséges vagy elégtelen mértékéről, a februárban érkező 13. havi nyugdíj hatásáról, az év során várható nyugdíjemelési korrekciókról beszéltem.

Az adást az alábbi képre kattintva tekintheti meg.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...