Utalással gyorsabban érkezik a nyugdíj

Utalással gyorsabban érkezik a nyugdíj

2019. 01. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjak és egyéb ellátások gyorsabban érkeznek, ha a kifizetésüket banki utalással kérik a jogosultak. Ehhez kell egy jó bankszámla, ami kényelmesen használható. Bemutatok egy ilyen lehetőséget, aminek már a megnyitásához sem kell bemenni bankfiókba.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ma közel 2,7 millió magyar kap valamilyen ellátást a társadalombiztosítástól vagy a szociális ellátó rendszerből, vagyis több, mint a magyar lakosság egynegyede.

Sokan közülük még mindig minden hónapban a postásra várnak, hogy megkapják a nyugdíjukat vagy egyéb ellátásukat, és nem a bankszámlájukra történő utalással kérik a kifizetést.

Ennek a megszokás mellett a legtöbbször az az oka, hogy nincs megfelelő bankszámlája az ellátásban részesülő személynek - sokszor egyszerűen azért, mert nincs a közelben bankfiók, ahol kényelmesen meg tudná nyitni a számláját.

Ezt a gondot oldja meg a videóbankos számlanyitási lehetőség, amelyet én a Gránit Bankban ismertem meg.

Néhány egyszerű lépésben megnyitható egy korszerű bankszámla, amelyre kérhető a nyugdíjak és egyéb ellátások utalása, ami ezután mindig pontosan, késedelem nélkül ott is lesz a számlán – jellemzően napokkal a postai kézbesítés megkezdése előtt.

A legfrissebb példa: a 2019. januári 2,7%-os emeléssel növelt nyugdíjakat a bankszámlákra már január 11-én elutalják, míg a postai kézbesítés csak január 16-án indul!

Érdemes bankszámlát nyitni minden ellátásban részesülőnek, aki még nem rendelkezik ilyen számlával.

Elegendő csak ide kattintania, és a Gránit Bank végigvezeti a számlanyitáshoz szükséges néhány egyszerű lépésen!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...