Sokaknak létkérdés a nyugdíjprémium a tél előtt, ezért is nagy segítség a pénteki utalás

Sokaknak létkérdés a nyugdíjprémium a tél előtt, ezért is nagy segítség a pénteki utalás

2022. 11. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjasok az egyre emelkedő rezsi-, élelmiszer- és gyógyszerárak miatt a korrekciós nyugdíjemelés és a nyugdíjprémium ellenére is nagyon nehéz idők elé néznek.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Idén tölti be a nyugdíjkorhatárát vagy idén teljesíti a Nők40 feltételeit? Nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját? Vagy még később? Vagy visszamenőlegesen? Ha ilyen kérdéseken tépelődik és a folyton romló veszélyhelyzetben nem biztos a válaszokban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. Kérdezzen, hogy ne veszítsen! 

 

A Világgazdaság cikkében hosszan idéznek a velem készült interjúból, egyebek között ezeket a gondolatokat:

"A NyugdíjGuru alapítója, Farkas András a VG-nek úgy nyilatkozott, hosszú távon változásra van szükség, mert jelenleg a nyugdíjasokat rákényszerítik, hogy – néhány hónapig – kevesebb pénzből éljenek, mint amennyi a törvény szerint megilleti őket. Szerinte gyakoribb emelésre van szükség, nem szabadna ugyanazt az eljárást alkalmazni – hogy utólag korrigál a kormány – magas inflációs közegben, mint békeidőben.

Úgy véli, ehhez az algoritmust kellene átállítani a nyugdíjfolyósítónál, amellyel akár 20 százalékos inflációt is ki lehetne védeni, ha minden hónapban 1,7 százalékkal többet kapnának az arra jogosultak. A másik kiegészítő megoldás, hogy a következő, januári kötelező emelés mértékét ne alul-, hanem inkább felültervezzék a költségvetésben, ebben az esetben ugyanis az állam hitelezne a nyugdíjasoknak, és nem fordítva – erre lát esélyt."


"Farkas elmondta, az éves szinten 14 százalékos emelés ellenére nem véletlenül vannak „kibukva” a nyugdíjasszervezetek, mert a szépkorúak is megérzik az élelmiszerek, a rezsi és a gyógyszerek drágulását. A szakértő megismételte, a törvényt arra találták ki, amikor 3-4, nem pedig 20 százalék az infláció. A nyugdíj mediánja az emelés előtt 142 ezer forint volt, ennél egymillióan többet, egymillióan kevesebbet kapnak.  

A nyugdíjprémiumról továbbra sem változott Farkas András véleménye: azt vallja, hogy annak a 80 ezer forintnál alacsonyabb összegű ellátásban részesülő 300-350 ezer rászorulónak, a legszegényebb réteghez tartozó nyugdíjasoknak kellene nagyobb összeget, akár 50–80 ezer forintot adni, akiknek ez a tél (is) élet-halál kérdése lesz."


"Arra azonban már most figyelmeztet, hogy a karácsonyi ünnepek miatt a decemberi nyugdíj korábban, december első napjaiban érkezik majd, így a következőig nem egy, hanem másfél hónapot kell várni."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...