Része lesz-e a kormányzat által vállalt nyugdíjreformnak a nyugdíjemelés reformja?

Része lesz-e a kormányzat által vállalt nyugdíjreformnak a nyugdíjemelés reformja?

2023. 01. 09.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

2023. január-február folyamán háromhavi nyugdíjat kapnak a nyugdíjasok és egyéb jogosultak, de az infláció hatásait ez is csak enyhíteni képes. Mi várható 2023 folyamán? Javítható-e a nyugdíjemelés jelenlegi eljárása?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha 2023-ban teljesíti a Nők40 feltételeit vagy betölti a 65 éves nyugdíjkorhatárát, és nem tudja, akkor jár-e jobban, ha 2023-ban vagy csak 2024-ben (esetleg még később) kéri a nyugdíját - vagy éppen 2022-re visszamenőlegesen -,  akkor a jobb oldalon fent található "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

A Trend FM Délutáni Monitor című műsorának 2023. január 9-i adásában egyebek között a januári nyugdíjemelésről, az évközben várható emelési korrekciókról, a nyugdíjasok helyzetéről és az infláció elleni küzdelmük esélyeiről beszélgettem Érczfalvi András szerkesztő-műsorvezetővel.

A beszélgetést az alábbi hangfájl elindításával hallgathatja meg.

 

 

Dr.Farkas András Trend FM 20230109


K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...