Profi tippek a jobb nyugdíjhoz: Nyugdíjbónusz

Profi tippek a jobb nyugdíjhoz: Nyugdíjbónusz

2020. 06. 03.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Ha valaki magasabb nyugdíjat szeretne, nyugdíjbónuszt szerezve feltornászhatja a nyugdíja összegét. Ha valaki az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után a nyugdíj igénylése nélkül tovább dolgozik, 30 naponként fél százalékkal növelheti a nyugdíját.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultságával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

 

A Profi tippek a jobb nyugdíjhoz című videó-sorozatomnak ebben az epizódjában a nyugdíjbónusz lehetőségét mutatom be.

Ha valaki magasabb nyugdíjat szeretne, nyugdíjbónuszt szerezve feltornászhatja a nyugdíja összegét.

A nyugdíjtörvény szerint aki húsz év szolgálati idővel rendelkezik és a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után a nyugdíj megállapítása nélkül legalább 30 naptári napra szolgálati időt szerez, nyugdíjnövelésben részesül. A nyugdíjnövelés mértéke minden 30 nap után az öregségi nyugdíj 0,5 százaléka.

Ez kettős előnyel jár: a nyugdíjat a hosszabb szolgálati időnek megfelelően állapítják majd meg, majd ezt a nyugdíjösszeget megfejelik a nyugdíjbónuszal, és ezt a növelt összeget fogják folyósítni.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...