Profi tippek a jobb nyugdíjhoz: Mikor számítják újra a nyugdíj összegét?

Profi tippek a jobb nyugdíjhoz: Mikor számítják újra a nyugdíj összegét?

2020. 09. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíj összege bizonyos esetekben újraszámítható, hogy ezzel magasabb összegű ellátást érjen el a nyugdíjas. Ebben a videóban végigveszem, milyen esetekben és hogyan lehet nagyobb a nyugdíj összege.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjjal vagy hasonló ellátásokkal kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A nyugdíj összege bizonyos esetekben újraszámítható, hogy ezzel magasabb összegű ellátást érjen el a nyugdíjas.

Ebben a videóban végigveszem, hogyan lehet nagyobb a nyugdíj összege, mint a korhatár betöltésével a törvény erejénél fogva nyugdíjjá alakuló egyéb ellátások összege (korhatár előtti ellátás, szolgálati járandóság, táncművészeti életjáradék, átmeneti bányászjáradék).

Elemzem, hogy milyen esetekben érdemes kérnie a rokkantsági ellátottnak az öregségi nyugdíja megállapítását.

Bemutatom, mikor és hogyan lehet választania a rögzített (folyósítás nélküli) nyugdíj és a később ténylegesen igényelt nyugdíj között.

Kitérek arra, hogyan növelheti a vállalkozó a nyugdíját, ha rendezi a korábbi járuléktartozásait.

Végül részletezem, hogyan számítható újra a nyugdíj utóbb ismertté várt körülmények vagy jogszabálysértő nyugdíjmegállapítás miatt.

Bemutatom azt is, mikor nem kérhető a nyugdíj újraszámítása.

 

Ide kattintva iratkozzon föl a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére, hogy a nyugdíjakat érintő minden fontos fejleményről időben értesüljön!​

 

 


 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...