Nyugdíjasok támogatása: ötször is pluszpénz érkezhet egy év alatt

Nyugdíjasok támogatása: ötször is pluszpénz érkezhet egy év alatt

2020. 09. 17.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

2020. novembertől 2021. novemberéig öt alkalommal is plusz juttatás érkezhet a nyugdíjasok és egyéb hasonló ellátásban részesülők számára.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek személyes kérdése van a  nyugdíjával kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA teheti föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Idén november és 2021. novembere között öt pluszjuttatást kaphatnak a nyugdíjasok - a Napi.hu teljes terjedelmében ismerteti a legutóbbi hírlevelemben foglaltakat.

Az öt juttatás a következő:

1.

2020. novemberében 1,5 százalékos pótlólagos nyugdíjemelés januárra visszamenően a 2020. január-augusztus hónapokban mért 4,3 százalékos nyugdíjas infláció alapján,

2.


2021. januárjában 3 százalék inflációs nyugdíjemelés,

3.


2021. februárjában egy heti (azaz egyhavi ellátás 25 százalékának megfelelő) plusz nyugellátás a 13. havi nyugdíj visszaépítésének első lépéseként,

4.


2021. novemberében nyugdíjprémium, ha a GDP 2021. évi növekedése meghaladná a 3,5 százalékot - a költségvetési törvény tervezete szerint a növekedés mértéke 4,8 százalék lesz,

5.


2021. novemberben nyugdíjemelési korrekció, ha a 2021. január-augusztus hónapokban mérendő tényleges áremelkedés mértéke meghaladná a 3 százalékot.

 

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...