Nyugdíjasok rezsiutalványa

Nyugdíjasok rezsiutalványa

2019. 08. 23.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az augusztus 23-i Kormányinfón bejelentették, hogy a nyugdíjasok szeptember végéig kilencezer forint összegben rezsiutalványt kapnak.

K Küldés K Nyomtatás

 

Az elmúlt években sok ezer ember fordult hozzám, hogy a segítségemmel tisztázhassa a különböző nyugellátásokkal  kapcsolatos kérdéseit. Ha Önnek is van személyes kérdése a jövőbeni vagy a már meglévő nyugdíjával, egyéb társadalombiztosítási ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl nekem, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Minden nyugdíjas szeptember 30-ig 9 ezer forintot kap "rezsiutalvány" címén - jelentette be Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai kormányinfón.

A háromszor háromezer forintos rezsiutalvány 2020. március 31-ig lesz felhasználható, és a gáz-, illetve az áramszámlát lehet majd kifizetni belőle.

Az erről szóló kormányrendelet már meg is jelent a Magyar Közlönyben.

A Kormányinfón azt is megerősítette a miniszter, hogy idén fizetnek nyugdíjprémiumot és nyugdíj-kiegészítést is.

Megjegyzésem:

Az önkormányzati választások közeledtével borítékolható volt, hogy a nyugdíjasok ismét kapnak valamilyen plusz juttatást az előző években osztott Erzsébet-utalványokhoz hasonlóan. Érdekes, hogy most nem éri el a tízezer forintot ez a juttatás, pedig az idei gazdasági fejlődés - az első féléves adatok szerint - még erősebb is volt, mint a tavalyi években mért GDP-növekedés, és a kormányzat pont azzal indokolta a rezsiutalványok kiosztását, hogy a nyugdíjasoknak is részesedniük kell a gazdaság növekedéséből.

A rezsiutalványnak elkeresztelt egyszeri juttatás neve persze segít abban is, hogy a nyugdíjasok ne feledkezzenek meg a rezsicsökkentés áldásos hatásairól...

Nem csak a nyugellátásban részesülők kapnak ilyen rezsiutalványt, hanem a korábbi juttatások feltételeihez hasonlóan számos egyéb ellátottat (pl. rokkantsági és rehabilitációs ellátásban részesülőket) is megillet majd az utalvány.

A 2019. novemberben esedékes nyugdíjprémiumról, valamint a 2019. januári inflációs nyugdíjemelés szintén novemberben várható korrekciójáról olvassa el ezt az összefoglalómat.

A nyugdíjasok részére adott rezsiutalványról, a novemberben várható nyugdíjprémumról és inflációs emelési korrekcióról a Kossuth Rádió Krónikájában is beszéltem (ide kattintva hallgathatja meg a műsort, az augusztus 24-i, szombati 17.30-as Krónika első riportjában beszélek erről).

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...