Nyugdíjasok: plusz pénz áll a házhoz

Nyugdíjasok: plusz pénz áll a házhoz

2022. 10. 11.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Karc FM Hangoló című műsorának október 10-i adásában összefoglaltam a tudnivalókat a novemberi nyugdíjemelésről és a nyugdíjprémiumról.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjemelésekkel, a nyugdíjprémiummal, a 13. havi nyugdíjjal, a nyugdíj megállapításával, számításával, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A rádióműsor leiratának részlete:

"Az inflációkövető nyugdíjemelésnek köszönhetően az átlagos nyugdíj 7 ezer forinttal, 167 ezer forintról 174 ezer forintra emelkedik, ami kiegészül az egyszeri tízezer forintos nyugdíjprémiummal – mondta a Karc FM reggeli hírműsorában Farkas András nyugdíjszakértő. A korrekciót januárig visszamenőleg kapják meg az érintettek, így egy átlagnyugdíjasnak 93 ezer forint plusz juttatás jár novemberben.

Farkas András kiemelte, a plusz juttatásokat nem kell külön kérni, az automatikusan jár minden nyugdíjszerű ellátásban részesülő jogosultnak."

Az adást ide kattintva hallgathatja meg.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...