Nyugdíj: egyre nagyobb a veszély

Nyugdíj: egyre nagyobb a veszély

2022. 09. 09.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Idén háromszor korrigálják a nyugdíj összegét, és érkezik a nyugdíjprémium is. Kérdés, hogy a brutális rezsiszámlák, lassan megfizethetetlen élelmiszerárak mellett mire lesz mindez elég – és mit kéne csinálnia a kormánynak?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Idén tölti be a nyugdíjkorhatárát vagy idén teljesíti a Nők40 feltételeit? Nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját? Vagy még később? Vagy visszamenőlegesen? Ha ilyen kérdéseken tépelődik és a folyton romló veszélyhelyzetben nem biztos a válaszokban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. Ne habozzon, hogy ne veszítsen - kérdezzen

 

A Forbes magazin online portálján jelent meg Knittel Martin kitűnő cikke az év utolsó négy hónapjában várható nyugdíjfejleményekről és a nyugdíjasok védelmében feltételenül szükséges lépések esélyeiről, A cikkben a szerző egyebek között az én elemzéseimet is sűrűn idézi, valamint felhasználja a velem folytatott beszélgetésében elhangzott információkat is.

Részlet a cikk bevezetőjéből:

Hiába érkezik novemberben korrekció és prémium is, az infláció még mindig felemészti a nyugdíj háromszoros felülvizsgálatát. Át kéne gondolnia a kormánynak, meddig hitelezhetik a gyakran létminimum közelében élő kisnyugdíjasok az államháztartás költéseit, várva a hónapokat késő, utólagos kárpótlásokat – miközben a boltokban elrugaszkodó élelmiszerárak és az energiaköltségek rohamos emelkedését azonnal megérzi a pénztárcájuk. Mi az, amit lépni fog az állam a következő hónapokban, és mit kéne igazából csinálnia?

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...