Novemberben újabb nyugdíjemelés várható

Novemberben újabb nyugdíjemelés várható

2022. 07. 04.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Portfolio gazdasági hírportál részletesen ismerteti az idei nyugdíjemelésekről és a novemberben várható újabb nyugdíjkorrekcióról, valamint a nyugdíjas infláció méréséről szóló összefoglalómat.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek is kérdése lenne a nyugdíjával, a nyugdíj megállapításával, számításával, emelésével, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Portfolio.hu bevezetője:

"A napokban kapják kézhez az érintettek a magasabb infláció miatti nyugdíjkiegészítésüket, visszamenőlegesen is. A héten megjelent friss inflációs előrejelzés viszont azt üzeni: novemberben újabb emelésre számíthatnak a nyugdíjasok."

Részlet az ismertetésből:

"Dr.Farkas András, a NyugdíjGuru News alapítója friss bejegyzésében már azt részletezi, hogy a júliusi rendkívüli korrekciós nyugdíjemelés után várható-e újabb korrekció novemberben és ha igen, milyen mértékben.

Már cikkének elején leszögezi: a júliusit követően novemberben szinte

BIZTOSAN VÁRHATÓ ÚJABB NYUGDÍJEMELÉSI KORREKCIÓ, AMELYNEK MÉRTÉKE MAJD SZEPTEMBERBEN VÁLHAT ISMERTTÉ.

A júliusi korrekcióval együtt az idei nyugdíjemelés 8,9 százalékosra nő, így a novemberi újabb korrekcióra akkor kerülhet sor, ha az év első nyolc hónapjában mért tényadatokból az éves infláció ennél magasabb mértékére lehet következtetni.

Az MNB a legfrissebb jelentése szerint akár 12,6 százalékos éves inflációra számít (korábbi jelentésében legfeljebb 9,8 százalékra tette az infláció várható éves mértékét), amelynek alapján a novemberi korrekciós emelés mértéke 3,7 százalékos lehet, de ennél magasabbra is nőhet - vetíti előre a szakember."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...