November 30-án döntött a kormány a nyugdíjemelésről?

November 30-án döntött a kormány a nyugdíjemelésről?

2022. 12. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Portfolio értesülése szerint november 30-án döntött a kormány a 2023. januári nyugdíjemelésről, de az erről szóló kormányrendelet még nem jelent meg. Az emelés lehetséges mértékéről az én elemzésemet idézi a lap.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ketyeg az óra! 2022 végéig betölti a nyugdíjkorhatárát? 2022 végéig teljesíti a Nők40 feltételeit? Nem tudja, akkor jár-e jobban, ha idén vagy csak jövőre kéri a nyugdíját? Vagy még később? Vagy visszamenőlegesen? Ha ilyen kérdéseken tépelődik és a folyton romló veszélyhelyzetben nem biztos a válaszokban, akkor a jobb oldali "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

A Portfolio november 30-án közzétett híre szerint a kormány november 30-án foglalkozott a jövő januári nyugdíjemeléssel. Az emelés lehetséges mértékéről a lap az én elemzésemet idézi:

"Farkas András nyugdíjguru a 2023-as nyugdíjról szóló elemzésében azt írta, a költségvetési törvény decemberre ígért felülvizsgálata során akár 13%-ra is emelhetik az inflációs előrejelzést.

Egy százalékpontnyi nyugdíjemelés jövőre 45 milliárd forintba kerülhet, így a feltételezett 13%-os emelés 585 milliárd forintba kerülhet a költségvetésnek.

A nyugdíjguru szerint ha a 2023. január-augusztus hónapokban mért tényleges inflációs adatokból becsülhető éves infláció mértéke (akár az általános, akár a nyugdíjas fogyasztói kosár szerint) meghaladná a januári emelés mértékét, akkor 2023. novemberében kiegészítő nyugdíjemelésre vagy egyösszegű kompenzációra kerülhet sor. További évközi rendkívüli emelés is lehetséges, ha a gazdasági vagy a politikai helyzet megkövetelné - írta."

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...