Négy és fél százalékos nyugdíjemelés érkezik novemberben

Négy és fél százalékos nyugdíjemelés érkezik novemberben

2022. 10. 29.

A Hír TV Napi Aktuális című műsorában a novemberi nyugdíjemelési korrekcióról és nyugdíjprémiumról, a 2023. januári nyugdíjemelés várhatóan 13%-os mértékéről, és ezek kapcsán a nyugdíjas vásárlóerő alakulásáról beszéltem.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíj megállapításával, számításával, növelési lehetőségeivel, igénylése optimális időzítésével kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A hamarosan érkező novemberi nyugdíjemelési korrekcióval 217 milliárd forint, a szintén novemberben érkező nyugdíjprémiummal 24,5 milliárd forint, a 2023. januárjában várható - a legutóbbi hírek szerint akár 13%-os - nyugdíjemeléssel további 520 milliárd forint, a 2023. februárjában várható 13. havi nyugdíjjal pedig plusz 440 milliárd forint érkezhet a nyugdíjasok részére. Az emelések, a prémium és a 13. havi nyugdíj révén a nyugdíjasok által elkölthető összes nyugdíjjövedelem 20% körüli mértékben nő idén és nőhet jövőre is.

A Hír TV Napi Aktuális című műsorának október 28-i adásában a velem folytatott beszélgetést ide kattintva tekintheti meg. 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...