Nagy meglepetést tartogathat a nyugdíjasoknak 2021. novembere

Nagy meglepetést tartogathat a nyugdíjasoknak 2021. novembere

2021. 08. 18.

Idén novemberben nyolcvanezer forint - a maximális összeg - is lehet a nyugdíjprémium az új GDP-adat tükrében.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha kérdése van a nyugdíjával, annak megállapításával, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

A Napi.hu hírportál részletesen ismerteti a várható nyugdíjprémiumról közzétett elemzésemet.

Elemzésemből a legfőbb részlet a következő:

A nyugdíjprémium maximuma 8 százalékos GDP-növekedés esetén 80 ezer forint lehet mindazoknak, akiknek a nyugdíja legalább 80 ezer forint, mivel a nyugdíjprémium számítása során a novemberi nyugellátás egynegyedét, de legfeljebb 20 ezer forintot kell megszorozni a tényleges GDP-növekedés és a 3,5%-os törvényi növekedési küszöbérték különbségével, de legfeljebb 4-gyel, vagyis a törvény szerint a szorzó mértéke a maximális 4 lehetne.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.


A fentiek alapján már a GDP 7,5%-os növekedése esetén is eléri a nyugdíjprémium a maximális 80 ezer forintos összegét (novemberi nyugellátás egynegyede, de maximum 20 ezer forint szorozva a tényleges GDP-növekedés mértéke mínusz 3,5-del, de legfeljebb 4-gyel).

A nyugdíjprémium összege nem lehet magasabb akkor sem, ha valaki havi 80 ezer forintnál magasabb összegű ellátásban részesül.

Természetesen a 80 ezer forintnál kisebb ellátásban részesülők is jogosultak lesznek a nyugdíjprémiumra, de az arányosan kisebb lesz. Például az említett legalább 7,5%-os GDP növekedés esetén, 60 ezer forintos ellátás esetén a nyugdíjprémium (egyszeri ellátás) összege (60.000 / 4) x 4 = 60 ezer forint.

 

Ha még nem tette meg, iratkozzon föl ide kattintva a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére, hogy időben értesüljön minden fontos fejleményről, amely a meglévő vagy a leendő nyugdíjakat érintheti.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...