Miért alacsony a nők nyugdíja és mit lehetne tenni ellene?

Miért alacsony a nők nyugdíja és mit lehetne tenni ellene?

2023. 05. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Miért alacsonyabb a nők nyugdíja, mit lehet ez ellen tenni? Valóban rosszabb helyzetben vannak-e a nők a nyugdíjrendszerben, mint a férfiak? Javít-e a Nők40 vagy a nők hosszabb várható élettartama a hölgyek nyugdíjhelyzetén?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nők kedvezményes nyugdíjával vagy az özvegyi nyugdíjjal  kapcsolatban, akkor azt ide kattintva fölteheti, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Az MNB elnöke egy képviselői kérdésre válaszolva  legutóbb a parlamentben kijelentette, hogy a háromgyermekes nők nyugdíja 20%-kal, a kétgyermekes nők nyugdíja 15%-kal kisebb az átlagnyugdíjnál. Valóban ilyen rosszul járnának a nők - és különösen a két vagy háromgyermekes édesanyák - a nyugdíjrendszerben? Erről nyilatkoztam a Magyar Hang részére.

A cikket ide kattintva érheti el.


A témáról a Népszava május 2-i számában is megjelent egy cikk, részben a velem készített interjú alapján. Ezt a cikket ide kattintva érheti el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...