Mennyi ma az átlag nyugdíj?

Mennyi ma az átlag nyugdíj?

2022. 05. 18.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjak megoszlása, az átlagos, magas és alacsony nyugdíjak, a nyugdíjnövelés és az elszabadult infláció kapcsán interjút adtam a Növekedés.hu portálnak.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíjával, a nyugdíj megállapításával, számításával, emelésével, növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor azt IDE KATTINTVA tegye föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Növekedés.hu beharangozója:

"Nagyon kevesen kapnak milliós luxusnyugdíjat itthon, viszont a legalsó decilisbe is csak egy kisebbség tartozik a nyugdíjasok közül. A Dél-Alföldön a legkisebb az öregségi nyugdíj átlagos havi összege. Az átlag nyugdíj jelentősen elmarad az átlagbérektől és a helyzet folyamatosan romlik. A nyugdíjasokat jobban érinti az árak emelkedése. A rendkívüli nyugdíjemelés többet ad a törvényben előírtaknál, de nem csökkenti a munkabérből és a nyugdíjból élők közötti jövedelmi különbséget. Farkas András nyugdíjszakértőt kérdeztük a hazai nyugdíjhelyzetről."

Az interjút IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...