Megjött a friss javaslat: azonnali beavatkozás kell a nyugdíjasok miatt

Megjött a friss javaslat: azonnali beavatkozás kell a nyugdíjasok miatt

2022. 04. 18.

"A szakértő szerint azonban nemcsak plusz pénzre van szükség, hanem változtatni kell a nyugdíjemelés módszertanán is, hogy az ne csak az inflációtól, hanem bizonyos mértékben a nemzetgazdasági nettó átlageresetek növekedésétől is függjön."

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjemeléssel vagy a nyugdíj növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A Portfolio gazdasági hírportál ismerteti az InfoRádióban elhangzott összefoglalót a várható korrekciós nyugdíjemelésekről, amelyben én is kifejtettem a véleményemet. A cikk beharangozója: 

"Nyáron is lehet nyugdíjemelés – közölte a Miniszterelnökség. Az InfoRádió által megkérdezett nyugdíjasszervezet és szakértő azonban úgy látja: nem elég a pluszpénz, változtatni kell az emelés módszertanán is."

Részletek a cikkből:

"Farkas András nyugdíjszakértő úgy látja, hogy a növekvő infláció miatt az évközi emelés elkerülhetetlen.

SZERINTE EGY 2-3 SZÁZALÉKOS JÚNIUSI EMELÉST EGY HASONLÓ MÉRTÉKŰ KÖVETHETNE NOVEMBERBEN.

A szakértő szerint azonban nemcsak plusz pénzre van szükség, hanem változtatni kell a nyugdíjemelés módszertanán is, hogy az ne csak az inflációtól, hanem bizonyos mértékben a nemzetgazdasági nettó átlageresetek növekedésétől is függjön. Ha nem is éppen svájci módon, de valamilyen vegyes indexálással. De ennél még fontosabbnak tartja, hogy védeni kell a korábbi években megállapított nyugdíjasok érdekeit is, mert az ő nyugdíjuk nagyon-nagyon lemaradt a frissen megállapított nyugdíjasokhoz képest. Tehát egyfajta valorizációs, korrekciós emelési összetevőt is be kellene építeni majd a rendszerbe – magyarázta."

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Az összefoglalót a Napi.hu hírportál is ismerteti, ezt a cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

Az InfoRádióban elhangzott összefoglalót IDE KATTINTVA hallgathatja meg.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...