Megjelent az új valorizációs rendelet!

Megjelent az új valorizációs rendelet!

2018. 03. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A szokásosnál korábban, a Magyar Közlöny március 7-én közzétett 2018/32. számában jelent meg a Kormány valorizációs rendelete.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha a nyugellátásokat érintő fejleményekről időben akar értesülni, iratkozzon föl az INGYENES heti hírlevelemre és biztassa erre barátait is :-)

 

Megjelent a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (Tny.) végrehajtásáról szóló 168/1997. (X. 6.) Korm. rendelet (TnyR.) módosításáról szóló 35/2018. (III. 7.) Korm. rendelet, amely szerint a TnyR. 2. számú melléklete helyébe az 1. melléklet lép. 

(A valorizációs szorzókra a nyugdíj összegének meghatározása során van szükség, amelyről  IDE KATTINTVA olvashatja az összefoglalómat.)

Eszerint a keresetek, jövedelmek beszámítása során alkalmazandó valorizációs szorzószámok 2018. január 1-je és december 31-e közötti időponttól megállapításra kerülő nyugellátások esetén a következők:

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...