"Mégis mihez kezdjünk a pár ezres emeléssel?"

"Mégis mihez kezdjünk a pár ezres emeléssel?"

2020. 08. 17.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Blikk beharangozója: "Kétezer forintos visszamenőleges nyugdíjemelést és húszezer forintos kompenzációt kaphat egy átlagnyugdíjas a novemberi nyugdíja mellé." A cikkben szakértőként idéznek az idén novemberben várható pótlólagos nyugdíjemelés kapcsán.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával,  annak feltételeivel, számításával, az igénylés lehetőségeivel és optimális időzítésével, a nyugdíj összegének növelésével kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

"A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint júliusban 3,8 százalékos volt az éves infláció, a nyugdíjaskosár pedig 4,3 százalékkal emelkedett, és mivel a nyugdíjemelésnél az utóbbit kell nézni, így ha augusztusban nem változik a helyzet, akkor másfél százalékos nyugdíj-kiegészítéssel számolhatnak a nyugdíjasok."

"– Lemegy a nyugdíjas a boltba, és azt látja, hogy egyre kevesebb dolgot tud venni a nyugdíjából, úgy felmentek az árak. A KSH a nyugdíjasinfláció számításánál a két évvel korábbi fogyasztási szerkezetet használja, vagyis az sem naprakész. Ezzel szemben azt tudjuk, hogy az élelmiszerek 9,8 százalékkal drágultak, amire a nyugdíj jelentős része megy – magyarázta Farkas András, a Nyugdijguru.hu alapítója.

A 13. havi nyugdíj fokozatos visszavezetésével javul a nyugdíjasok helyzete. – Jövőre, amikor egy plusz heti nyugdíjat kapnak az érintettek, ez plusz kétszázalékos emelésnek számít, négy év múlva, amikor már egy teljes havi plusznyugdíjat kapnak a nyugdíjasok, az már plusz nyolc százalékot jelent – hívta fel a figyelmet Farkas András."

A Blikk teljes cikkét IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...