Megérkezett a számlákra a 15%-kal emelt összegű januári nyugdíj

Megérkezett a számlákra a 15%-kal emelt összegű januári nyugdíj

2023. 01. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Január 1-jétől a nyugdíjak (és kéttucatnyi hasonló ellátás) összege 15%-kal nő, az emelt összeg ma érkezett a jogosultak bankszámlájára. Aki postai úton kapja az ellátását, annak a következő napokban viszi a postás a pénzt a kézbesítési naptár szerint.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha 2023-ban teljesíti a Nők40 feltételeit vagy betölti a 65 éves nyugdíjkorhatárát, és nem tudja, akkor jár-e jobban, ha 2023-ban vagy csak 2024-ben (esetleg még később) kéri a nyugdíját - vagy éppen 2022-re visszamenőlegesen -,  akkor a jobb oldalon fent található "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

A nyugdíjemelésről, a 13. havi nyugdíjról, az év során várható emelési korrekciókról sorra kérdezik a véleményemet a tévék, rádiók, újságok. 

(A képekre kattintva érheti el néhány nyilatkozatomat.)

Dr.Farkas András a Hír TV Napindítójában
Dr.Farkas András a TV2 Mokkában
A Világgazdaság cikke az emelésről
A Portfolio összefoglalója a nyugdíjemelésről
Az ATV Híradóban a nyugdíjemelésről
K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...