Megelőzhető-e a nyugdíjak - átlagbérekhez viszonyított - vásárlóértékének leszakadása?

Megelőzhető-e a nyugdíjak - átlagbérekhez viszonyított - vásárlóértékének leszakadása?

2019. 07. 16.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Két statisztikai hír borzolja a kedélyeket: az egyik a magyar átlagnyugdíjak megyénkénti eloszlását mutatja, a másik szerint pedig a társadalom elöregedése miatt 72 éves korra kellene emelni a nyugdíjkorhatárt. Mi ebből az igazság?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a nyugdíjával vagy egyéb ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti fel nekem a kérdését, hogy azt jutányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal megválaszoljam.

 

Megakadályozható-e a nyugdíjasok relatív (az aktív keresőkhöz viszonyított) további elszegényedése? És valóban olyan tragikus-e a demográfiai helyzet, hogy drasztikusan tovább kell emelni a nyugdíjkorhatárt? E kérdésekkel kapcsolatban szólaltattak meg az ATV Esti Híradójában (a riport 04.14-től kezdődik).

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...