Már júniusban jöhet a következő nyugdíjemelés!

Már júniusban jöhet a következő nyugdíjemelés!

2023. 01. 03.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A 2023. januári 15%-os nyugdíjemelést biztosan további emelések követik az év folyamán (várhatóan már júniusban, majd novemberben), mert az éves infláció 2023-ban szinte biztosan magasabb lesz 15%-nál, elérheti, sőt, meg is haladhatja a 20%-ot.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha idén teljesíti a Nők40 feltételeit vagy betölti a 65 éves nyugdíjkorhatárát, és nem tudja, akkor jár-e jobban, ha 2023-ban vagy csak 2024-ben (esetleg még később) kéri a nyugdíját - vagy éppen 2022-re visszamenőlegesen -,  akkor a jobb oldalon fent található "Kérdése van?" ablakra kattintva tegye föl nekem a kérdéseit, hogy azokat méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam - így akár több százezer forint előnyhöz juthat nyugdíjas élete során. 

 

Az Inforádióban beszéltem

- a januári 15%-os nyugdíjemelést szinte biztosan követő évközi korrekciós emelésekről (amelyek oka, hogy az infláció éves szinten nagy valószínűséggel akár a 20%-ot is elérheti ebben az évben) és

- a februárban esedékes 13. havi nyugdíj hatásáról.

Az interjúmat az alábbi képre kattintva hallgathatja meg (és olvashatja el a leiratát).

 

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...