Lesz-e idén emelési korrekció a nyugdíjaknál?

Lesz-e idén emelési korrekció a nyugdíjaknál?

2019. 04. 10.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A nyugdíjakat 2019. januárjában 2,7%-kal növelték, mert ennyi volt a költségvetési törvényben becsült fogyasztói árnövekedés. Az új inflációs előrejelzés szerint azonban ennél magasabb lesz a pénzromlás idei mértéke. Lesz-e emiatt nyugdíjkorrekció?

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Iratkozzon föl a NyugdíjGuru News ingyenes heti hírlevelére, így nem marad le semmilyen fontos fejleményről, amely befolyásolhatja akár a már meglévő, akár a jövőben esedékes nyugellátását!

 

A nyugdíjakat 2019. januárjában 2,7%-kal növelték, mert ennyi volt a költségvetési törvényben becsült árnövekedés mértéke.

Az MNB legfrissebb előrejelzése szerint azonban az infláció éves mértéke ennél magasabb (3,1%) lesz.


Ha ez valóban így alakul – a 2019. január- augusztus hónapokban a KSH által mért tényadatok 3,1%-os vagy bármilyen, de 2,7%-nál nagyobb mértéket igazolnak -, akkor novemberben az egész évre vonatkozóan egyszeri emelési korrekcióra kerül sor.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...