Lehetne 190 ezer forint is az átlagnyugdíj

Lehetne 190 ezer forint is az átlagnyugdíj

2022. 01. 04.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A Napi.hu portál részletesen ismerteti az ATV Egyenes Beszédben velem folytatott beszélgetés tartalmát.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjemeléssel, a 13. havi nyugdíjjal vagy az egyéb nyugdíjnövelési lehetőségekkel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye föl a kérdését, és méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszolom. 

 

Részletek a Napi.hu összefoglalójából:

A választások közeledtével egyre több juttatást eszközöl a kormány a társadalom különböző rétegei számára, februárban például egy teljes havi plusz nyugdíjjal gazdagodnak a nyugdíjasok, ezzel szemben az ellenzék a svájci indexálást vezetné vissza a nyugdíjszámlálás esetében.

Az biztos, hogy jelenleg jobb helyzetben vannak a nyugdíjasok, mint az elmúlt évtizedekben, főként a juttatások miatt. A tizenharmadik havi nyugdíj lényegében egy 8 százalékos nyugdíjemelést jelent éves viszonylatban, tehát ha a januári 5 százalékos emelést és a februári 13. havi nyugdíjat összeadjuk, akkor olyan, mintha 13 százalékkal nőne a nyugdíj - mondta Farkas András nyugdíjszakértő, a Nyugdíjguru.hu alapítója az Egyenes beszédben.

Farkas szerint, ami viszont nincsen rendben, hogy a nyugdíjakat jelenleg mindig kizárólag az inflációhoz kötve emelik.

Nem szabad a nyugdíjas társadalmat külön nézni, csak a teljes magyar társadalomba beékelődve, hiszen minden 5. magyar nyugdíjas, valamint ha az összes nyugdíjszerű ellátást nézzük, akkor minden 4. magyar részesül valami olyan ellátásban, ami nyugdíjszerű kiadáshoz kapcsolódik - mondta Farkas.


Ha külön nézzük a nyugdíjasokat, akkor könyv szerint rendben van a nyugdíjak értéke, hiszen mindig követte az inflációt a nyugdíjak vásárló értéke, azonban a társadalom többi részéhez viszonyítva leszakadás van.


A nyugdíjasok amiatt, hogy mindig csak az inflációval emelik a nyugdíjukat, miközben a nemzetgazdasági átlagkereset ennek a 2-3-szorosával nő, ezért rákerülnek egy elkerülhetetlen elszegényedési csúszdára, de a 13. havi nyugdíj jelentősen javíthat a meredekségén, de lényegében ez sem tudja megállítani, ezért nagyon sok emelési módot meg kell vizsgálni - véli a szakértő.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...