Mi lesz a 2022-es nyugdíjakkal? Hiányzik egy fontos jogszabály

Mi lesz a 2022-es nyugdíjakkal? Hiányzik egy fontos jogszabály

2022. 04. 01.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Még mindig késik a valorizációs rendelet - a Napi.hu hírportál részletesen ismerteti az ezzel kapcsolatos posztomat.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával, a nyugdíjemeléssel vagy a nyugdíj egyéb növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Részletek a Napi.hu hírportál ismertetőjéből:

"Március utolsó napján (és eddig április első napján) sem jelent meg a valorizációs szorzókról szóló kormányrendelet, pedig legkésőbb 31-én meg kellett volna jelennie - hívta fel a figyelmet Farkas András nyugdíjszakértő.

Holott az öregségi nyugdíj alapját képező havi átlagkereset kiszámításához a kormánynak minden év márciusában, a KSH adatai alapján rendeletben kell meghatároznia az úgynevezett valorizációs szorzószámokat.

Márpedig a szorzószámok alkalmazásával lehet csak megállapítani a 2022-as nyugdíjakat, a korhatár előtti ellátást, az átmeneti bányászjáradékot és a táncművészeti életjáradékot."

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...