Ezért nő a szakadék a régebben nyugdíjba vonulók és a friss nyugdíjasok között

Ezért nő a szakadék a régebben nyugdíjba vonulók és a friss nyugdíjasok között

2022. 04. 12.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A 24.hu hírportál részletesen ismerteti a valorizáció mellékhatásairól írt összefoglalómat.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése lenne a nyugdíjvárományával, a nyugdíj számításával,  a nyugdíj növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A 24.hu hírportál így kezdi az ismertetőjét:

A nyugdíj valorizácós szorzószámok minden évben a nettó nemzetgazdasági átlagbér előző évi növekedését tükrözik. A szorzóra azért van szükség, mert a nyugdíjba vonulás évét megelőző év kereseti szintjéhez kell igazítani a korábbi évek kereseteit.

Az utóbbi néhány évben különösen fölerősödött az a jelenség, hogy a nyugdíjba vonulás évének meghatározó jelentősége van a nyugdíj összegének alakításában: minél későbbi évben igényli a nyugdíját a jogosult, annál jobban járhat, még nagyon hasonló életpályák esetén is.

Ez nem csak a korbetöltött öregségi nyugdíjra, hanem a nők kedvezményes nyugdíjára is vonatkozik, hiszen a kedvezményes nyugdíj összegét ugyanolyan szabályok szerint számítják, mint a „rendes” öregségi nyugdíj összegét – írja Farkas András nyugdíjszakértő.

A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...