Kettészakadt a nyugdíjasok tábora

Kettészakadt a nyugdíjasok tábora

2021. 01. 21.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az átlagnyugdíjnál jelentősen kisebb nyugdíjak száma csökken, a magasabb összegű nyugdíjak száma lassan nő. Ennek magyarázatát adtam a 24.hu hírportálnak, amelynek erről szóló cikkét részletesen ismerteti a Napi.hu hírportál.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a meglévő vagy a leendő nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA tegye azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

Idézet a cikkből:

"A most kapott adatok alapján több mint 1,2 millió idősnek, vagyis a saját jogú öregségi nyugdíjasok több mint a felénekfolyósítottak havi 140 ezer forintnál kevesebbet.

Némi elmozdulás tapasztalható, 2017-hez képest - amikor 123 725 forint volt az átlagnyugdíj -, összességében 235 ezerrel csökkent az átlag alatti nyugdíjasok száma. A 120-140 ezer forint közötti nyugdíjasok aránya akkor még 71 százalékos volt, 2020-ban ugyanebbe a juttatási sávba a nyugdíjasok 59 százaléka esett.

Ezért lehetnek egyre magasabbak az új nyugdíjak

Farkas András nyugdíjszakértő szerint egyszerű a jelenleség magyarázata: lassú generációváltás zajlik. Az utóbbi években tapasztalt két számjegyű bérnövekedéstől nem függetlenül, az új nyugdíjak összegének átlagát a valorizáció magyar módszere húzza fel. A kisnyugdíjasok száma pedig azért csökken, mert az idős nyugdíjasok, akiknek jellemzően kis nyugdíjuk van a régi megállapítási szabályok miatt, meghalnak."

A cikket IDE KATTINTVA olvashatja el a Napi.hu hírportálon.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...