Kétlépcsős nyugdíjemelési korrekció várható júniusban, majd novemberben

Kétlépcsős nyugdíjemelési korrekció várható júniusban, majd novemberben

2022. 03. 24.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az MNB friss inflációs becslése alapján 2022. júniusban legalább 2,5%-os és legfeljebb 4,8%-os nyugdíjemelési korrekcióra kerülhet sor.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha személyes kérdése van a meglévő vagy a jövőbeni nyugdíjával, a nyugdíjemeléssel vagy a nyugdíj egyéb növelési lehetőségeivel kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

A júniusi és novemberi nyugdíjemelések lehetséges mértékéről, az átlagnyugdíjra vetített összegéről, valamint az esetleges nyugdíjprémiumról beszéltem az ATV Start március 24-i adásában, a beszélgetést IDE KATTINTVA tekintheti meg.

A Pénzügyminisztérium közleménye szerint ha jelentős az eltérés a nyugdíjemelés januári 5%-os mértéke és az infláció tényleges mértéke között, akkor két lépcsőben emelési korrekcióra kerül majd sor, először júniusban, majd novemberben.

Az MNB március 21-i előrejelzése szerint az infláció 7,5-9,8 százalék körül alakulhat az idén.

Ha az MNB előrejelzését veszi alapul a Kormány, akkor 2022. júniusban legalább 2,5%-os és legfeljebb 4,8%-os nyugdíjemelési korrekcióra kerülhet sor - ha addig a háború miatt nem emelkedik még magasabbra az infláció és az inflációs várakozások szintje.

A júniusi rendkívüli nyugdíjemelési korrekció szükségességéről már 2022. március 9-én írtam.

 

 

Dr.Farkas András az ATV Startban 2022. március 24-én

 

Az ATV Starton kívül nyilatkoztam az RTL Híradó március 23-i adásában is a kétlépcsős inflációs kiegészítő nyugdíjemelésről.

 

 

Szintén nyilatkoztam a Karc FM Hangoló március 24-i adásában, amelyet ide kattintva hallgathat meg.


A korrekciós nyugdíjemelések kapcsán idézik a véleményem

- a Világgazdaság március 23-i számában megjelent cikkben,

- a Portfolio hírgazdasági hírportálon március 22-én megjelent cikkben.

Ez utóbbiban kiemelik, hogy "pár héttel ezelőtt pedig az akkori inflációs adatok fényében már előrevetítette Farkas András nyugdíjszakértő, hogy mindenképpen szükség lesz évközi korrekciós nyugdíjemelésre az elszálló infláció miatt (februárban már 8,3%-os volt az év/év alapú drágulás). A szakember már akkor is azt várta, hogy júniusban léphet a kormány."

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...