Két héten belül érkezik a nyugdíjkorrekció (és a nyugdíjprémium)

Két héten belül érkezik a nyugdíjkorrekció (és a nyugdíjprémium)

2019. 10. 28.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Hivatalossá vált, hogy a nyugdíjasok és az egyéb jogosultak a novemberi ellátásuk összegének 8,4%-ával egyező összegben kapnak egyösszegű kiegészítést a novemberi ellátásukkal együtt.

K Küldés K Nyomtatás

 

Ha Önnek személyes kérdése van a jövőbeni vagy a már meglévő nyugdíjával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.A kiegészítés (emelési különbözet) azért éppen 8,4%, mert a 2019. januári rendszeres nyugdíjemelés mértéke 2,7% volt, az augusztus végén mért tényleges inflációs adatok tükrében a nyugdíjas fogyasztóiár-emelkedés viszont ennél 0,7 százalékponttal magasabb, 3,4% volt. A 3,4% tényleges nyugdíjas infláció és a 2,7% év eleji inflációs nyugdíjemelés különbözete a 0,7 százalékpont, amelynek összegét egész évre egyösszegben számítják, azaz 12 x 0,7 = 8,4% mértékben a novemberi ellátásokkal együtt kifizetik.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA olvashatja el!

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...