Jövőre is hónapokig hitelezik az államot kamatmentesen a nyugdíjasok

Jövőre is hónapokig hitelezik az államot kamatmentesen a nyugdíjasok

2022. 12. 21.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

A 2023. január 1-jétől járó 15%-os nyugdíjemelés nem képes szinten tartani a nyugdíjak vásárlóértékét, hiszen az infláció jövőre éves szinten is elérheti a 19,5%-ot, az első negyedévben pedig tartósan 25% fölött ragadhat.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha 2023-ban is értesülni kíván a nyugdíjakat és hasonló ellátásokat érintő minden fontos fejleményről, akkor ide kattintva föliratkozhat a NyugdíjGuru News jövőre is teljesen ingyenes heti hírlevelére.

 

A Heti TV Pirkadat című reggeli műsorának december 21-i adásában arról beszéltem, hogy vajon mire elég a jövő januári 15%-os nyugdíjemelés, ha az infláció a friss prognózisok tükrében ennél jóval magasabb lesz.

Ha valóban fontos a nyugdíjasok sorsa, akkor az infláció jövő évi mértékét nem alul, hanem felül kellene tervezni, vagyis nem 15%-os, hanem legalább 20%-os nyugdíjemelésben kellene részesíteni a nyugdíjasokat, és utána sűrűn - havonta, de legalább negyedévente - karbantartani a nyugdíjak vásárlóértékét.

Ha ez nem történik meg, a nyugdíjasok legnagyobb része számára gyötrelmesen nehéz év jöhet.

Az adást ide kattintva tekintheti meg.

 

 

A nyugdíjemelés mértékének elégtelenségéről és módszerének hiányosságairól a Portfolio gazdasági hírportálon is idéznek itt és itt.

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...