Jövőre átlagosan százezer forinttal több ellátást kaphatnak a nyugdíjasok

Jövőre átlagosan százezer forinttal több ellátást kaphatnak a nyugdíjasok

2020. 06. 09.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Jövőre három jogcímen számíthatnak plusz juttatásra a nyugdíjasok, erről beszéltem a TV2 Mokkában.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha Önnek személyes kérdése van a nyugdíjával vagy a nyugdíjjogosultságával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti föl a kérdését, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

 

Jövőre három plusz juttatásra számíthatnak a nyugdíjasok:

- januárban biztosan számíthatnak 3% inflációs emelésre (ez a jelenleg 142 ezer forint átlagnyugdíjra vetítve 4.260 forint havonta, éves szinten pedig 51.120 forint),

- jövő februárban biztosan számíthatnak egy heti plusz nyugellátásra (az akkor már 146.260 forintos átlagnyugdíjra vetítve ez 36.565 forint),

- jövő novemberben nyugdíjprémiumra számíthatnak, ha a GDP 2021. évi növekedése meghaladná a 3,5%-ot - a költségvetési trörvény tervezete szerint a növekedés mértéke 4,8% lesz, ez esetben a nyugdíjprémium maximuma 26 ezer forint lehet (ennyit kap, akinek legalább 80 ezer forint a jövő novemberi nyugellátása, míg akinek ennél kevesebb, az a novemberi ellátása egynegyedének az 1,3-szorosával számolhat a költségvetési törvényjavaslatban szereplő előrejelzés szerint).

A három jogcímen kapott plusz juttatások összértéke az átlagnyugdíjra vetítve 113.685 forint lehet jövőre.

Természetesen abban az esetben, ha az infláció jövőre meghaladná a 3%-ot, akkor 2021. novemberében nyugdíjemelési korrekcióra is számíthatnak a nyugdíjasok (akárcsak idén novemberben, ha a tényleges infláció idén meghaladná a 2,8%-ot).

A TV2 Mokka adásában  IDE KATTINTVA nézheti meg a velem folytatott beszélgetést.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...