Jön a rendkívüli évközi nyugdíjemelés

Jön a rendkívüli évközi nyugdíjemelés

2021. 05. 07.
Ezt az összefoglalót több, mint hat hónapja készítettem. Az összefoglalómban szereplő információk a megjelenéskor természetesen pontosak voltak, de mára a jogszabályi változások miatt módosulhattak. Kérem, ellenőrizze a téma megjelenését a friss posztjaim között is!

Az infláció egész évre várható mértéke nem a költségvetési törvényben szereplő 3,0 százalék, hanem 3,6 százalék, ennek alapján – először az utóbbi évtizedek nyugdíjemelési gyakorlatában – már év közben is nyugdíjemelési kiigazítás várható.

K Küldés K Nyomtatás

 

 

Ha kérdése van a nyugdíjával vagy hasonló ellátásával kapcsolatban, akkor IDE KATTINTVA teheti azt föl, hogy méltányos díjazás ellenében az Ön személyére szabottan, az ügyintézés során felhasználható jogszabályi hivatkozásokkal együtt megválaszoljam.

A kormány benyújtotta a Parlamentnek a 2021. évi központi költségvetésről szóló törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot.

A tervezet szerint az infláció egész évre várható mértéke nem az eredeti törvényben szereplő három százalék, hanem 3,6 százalék, ennek alapján – először az utóbbi évtizedek nyugdíjemelési gyakorlatában – már év közben is nyugdíjemelési kiigazítás várható.  

Ha az infláció tényleges mértéke a 3,6 százalékot is meghaladná, akkor novemberben újabb nyugdíjemelési korrekcióra is sor kerül, vagyis idén a januári nyugdíjemelést kétszer is korrigálhatják.

Az évközbeni kiegészítő nyugdíjemelés mértéke januárra visszamenően a havi nyugellátás 0,6 százaléka lesz, ami a 150 ezer forintos átlagnyugdíjra vetítve havi 900 forint. A visszamenőleges nyugdíjemelési korrekcióra feltehetően júniusban kerül sor, ez esetben a január-május hónapokra járó emelési különbözetet egyösszegben a júniusban már emelt összegben érkező nyugdíj mellé utalják.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatja el.

 

K Küldés K Nyomtatás
Kérem, várjon... Kérem, várjon...